Συλλαλητήριο Συνδικάτων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

Array

Σε συλλαλητήριο καλούν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής στις 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα, προβάλλοντας δέσμη διεκδικήσεων οικονομικών και θεσμικών.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουν το κάλεσμα: «Η πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη και οι μεγαλειώδης απεργιακές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Αθήνα και τον Πειραιά, έστειλαν ηχηρό το μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Διατράνωσαν την απόφαση των εργαζομένων ότι δεν συμβιβάζονται με τη φτώχεια και την παγωνιά, ότι δεν πρόκειται να πεθάνουν για τα κέρδη της εργοδοσίας, ότι το λογαριασμό της ακρίβειας θα τον στείλουν σε αυτήν και στην κυβέρνηση.

Από την επόμενη μέρα «αναπνέουμε» καλύτερα. Παίρνουμε θάρρος από τα χαμόγελα των εργαζομένων που έβαλαν στην απεργία «λουκέτο» σε δεκάδες χώρους δουλειάς, από την έντονη παρουσία νέων σε ηλικία συναδέλφων, από τη συνάντησή μας σε ένα ανθρώπινο ποτάμι με τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές και σπουδαστές.

Με μεγαλύτερο κουράγιο και ορμή εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά. Συνεχίζουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από την ανάγκη για ζωή που δεν θα στενάζει με επιδόματα και voucher. Ακυρώνουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους όπως το νόμο Χατζηδάκη, σπάμε την τρομοκρατία, τα εμπόδια που βάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνήσεις τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος