Συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

Σε συλλαλητήριο, στις 19.00 στα Προπύλαια, καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το πλαίσιο της κινητοποίησης είναι: «να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα. Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις».

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις σε ανακοίνωσή της «καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο το λαό σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν».

To ΠΑΜΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα-αέριο φωτιά, εμπλέκουν περισσότερο το λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανο νατοϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Για λογαριασμό της πλουτοκρατίας που τρέχει να πάρει κομμάτι από την λεία, όπως οι εφοπλιστές για τις μπίζνες για το αμερικάνικο LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός, οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά μπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτός ο δρόμος είναι βαμμένος με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας. Σφαγών που οι λαοί εκεί πλήρωσαν με το αίμα τους και κύματα προσφύγων, ενώ οι λαοί των υπόλοιπων χωρών πλήρωσαν και πληρώνουν με την ακρίβεια, τις μειώσεις μισθών, τον αυταρχισμό στο όνομα “των ανθρωπιστικών” πολέμων του ιμπεριαλισμού. Οι επικλήσεις τους στο συναίσθημα με λέξεις όπως “δημοκρατία”, “ελευθερία”, “αντιφασισμός”, “αλληλεγγύη” είναι τόσο υποκριτικές όσο και όταν μιλάνε για προστασία του λαού μας από την πανδημία ή την ακρίβεια».

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων της άρχουσας τάξης, εντείνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να εξασφαλίσει “μερίδιο από τη λεία” στην ελληνική άρχουσα τάξη. Στην κατεύθυνση αυτή, φέρνει την Πέμπτη 12 Μαΐου, στη Βουλή προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που έχει προτετοιμασθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και μετατρέπει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαδηλώσουμε την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ΙμπεριαΛΗΣΤΩΝ – Όχι στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος