Σύγκρουση τρένων – Τέμπη: Ο πελάτης μου αναλαμβάνει τις ευθύνες στον βαθμό που του αναλογούν, λέει ο δικηγόρος του σταθμάρχη

Το Σάββατο ορίστηκε η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη που αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο

Σο Σάββατο ορίστηκε η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη , ο οποίος σύμφωνα με το συνήγορό του ανέλαβε την ευθύνη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στο μερίδιο που του αναλογεί, εννοώντας προφανώς το ηλεκτρονικό σύστημα και τη σήμανση που δεν λειτούργησαν.

Οι πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως να ζητήσει και άλλες δύο μέρες να απολογηθεί, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα στις 5 του μήνα. Σύμφωνα με τη δήλωση του συνηγόρου του, είπε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες στο μερίδιο που του αναλογούν.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος» ανέφερε ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και έβαλε το επιβατικό τρένο σε τροχιά σύγκρουσης με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί πρέπει να έμεινε ανοιχτό το κλειδί – από προγενέστερη μετακίνηση του προαστιακού- με αποτέλεσμα τη μοιραία σύγκρουση.

Mε εντολή του εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος