Σύγκρουση τρένων – Τέμπη: Γιατί παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβατών

Η αυτοψία στο γραφείο του σταθμάρχη από ειδικό κλιμάκιο στο σταθμό της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αποκάλυψε μία σειρά από σημαντικά στοιχεία για την εθνική τραγωδία Τέμπη. Πέρα από τον λίγο χρόνο που φέρεται να είχε περάσει ο 59χρονος στη θέση του σταθμάρχη, εξηγείται ακόμη ο λόγος για τον οποίο παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβατών.

Το κρίσιμο ερώτημα: Πόσοι ήταν οι επιβάτες του τρένου

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι το τρένο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον εν λόγω σταθμό στις 22:11, αυτός ήταν ο προγραμματισμός. Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων, έφτασε στις 23:05. Ο φόβος των αρχών είναι ότι μπορεί να υπήρχαν άτομα που επιβιβάστηκαν στο τρένο χωρίς να κόψουν εισιτήριο από τα εκδοτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκδοτήρια κλείνουν στις 23:45. Όμως δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει εισιτήριο από τα εκδοτήρια. Συνεπώς αν κάποιος επιβιβαστεί, αγοράζει το εισιτήριό του επάνω στο τρένο. Κατά τις αρμόδιες πηγές, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μαζικά, διότι υπάρχει πρόστιμο 10 ευρώ. Κανείς δε γνωρίζει εάν επιβιβάστηκε κόσμος τα τελευταία δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς είχαν προηγηθεί εφτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τρένο από την Αθήνα στη Λάρισα.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος