Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το μακάβριο έργο της περισυλλογής σχεδόν τέλειωσε – Ενδεχόμενο να ανέλθει σε 58 νεκρούς ο απολογισμός

Οι ταυτοποιήσεις είναι 55, ενώ αγνοούμενος παραμένει αλλοδαπός που ακόμη δεν έχει δηλωθεί στην αστυνομία, ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος και μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της

Τίποτα δεν θα θυμίζει μέχρι το πρωί της Δευτέρας αυτό που συνέβη πριν από πέντε ημέρες στα Τέμπη καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες από την Πυροσβεστική και την ΕΡΓΟΣΕ με το πέμπτο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας να φορτώνεται αργά το μεσημέρι σε φορτηγό για να μεταφερθεί, όπως και τα άλλα στο χώρο όπου θα διερευνηθούν. Επίσημα ο απολογισμός των θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη παραμένει σε 57, δεν αποκλείεται όμως να ανέλθει σε 58. Οι ταυτοποιήσεις είναι 55. Αγνοούμενος παραμένει αλλοδαπός που ακόμη δεν έχει δηλωθεί στην αστυνομία. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Τα βαγόνια χαρακτηρίζονται πλέον στοιχεία και κάθε εύρημα συγκεντρώνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, εκεί όπου φαίνεται ότι πάνε οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και των υπολοίπων επιβατών για να πάρουν τα δικά τους τα πράγματα. Πολλά από αυτά χρησιμοποιήθηκαν και από τις αρχές προκειμένου να γίνει και ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Νωρίτερα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από την πλευρά των γονέων και παιδιών από τα σχολεία του Πυργετού, παρουσία και των τοπικών φορέων που άφησαν λίγα λουλούδια, άναψαν κεριά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης, τρία χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος