Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκεντρώσεις και πορεία διαμαρτυρίας προς τον Σταθμό Λαρίσης

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train πραγματοποιήθηκε από Εργατικά Συνδικάτα της Αττικής, Φοιτητικούς Συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Ακολούθησε πορεία προς τον Σταθμό Λαρίσης.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος – Δεν είναι λάθος είναι έγκλημα», γράφει το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Σωματείων και μαζικών φορέων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει πως: «εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή για την ανείπωτη τραγωδία, με τον άδικο χαμό και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα το απόγευμα σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα, για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε αρκετές πόλεις της χώρας, συνδυαζόμενες και με άλλες δράσεις, όπως καλέσματα για αιμοδοσία.

Πηγές: ΕΡΤ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος