Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Φωτογραφία με τη «διόρθωση» στην ώρα παράδοσης – παραλαβής των σταθμαρχών

Τις πράξεις, τα κενά, τις παραλείψεις και τα λάθη που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναζητούν οι αρχές. Οι καταθέσεις των μαρτύρων, τα έγγραφα και το βιντεοληπτικό υλικό φέρνουν στο φως τις κινήσεις που έγιναν τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν την φονική σύγκρουση. Ο κύκλος των κατηγορουμένων ανοίγει με τον επόπτη και τους δύο σταθμάρχες της Λάρισας που εγκατέλειψαν νωρίτερα τα πόστα τους να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο επιθεωρητής μιλά για πολλαπλά ανθρώπινα λάθη και ολιγωρία στα συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης.

Σε εξέλιξη από τις 13:30 είναι η συνεδρίαση της Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, με αντικείμενο την έγκριση της αναβάθμισης της έρευνας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές, έναν τακτικό κι έναν αναπληρωματικό, για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Μετά το δυστύχημα είχε «διορθωθεί» η ώρα αποχώρησης του σταθμάρχη

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης στην απολογία του, εκ των υστέρων έγινε μία διόρθωση στο έγγραφο παράδοσης και παραλαβής ως προς τις ώρες.

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» παρουσιάζει (10.03.2023) την τελευταία σελίδα από το βιβλίο βαρδιών στο σταθμαρχείο της Λάρισας, πριν τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπου ως ώρα αναχώρησης αναφέρεται η 22.30.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος