Σύγκρουση δύο σκαφών στη Λακωνία χωρίς τραυματισμούς

Μόνο υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο σκαφών στη θαλάσσια περιοχή της Λακωνίας, κοντά στο Ακρωτήριο Μαλέα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών και Μονεμβασιάς, από τον ημεδαπό χειριστή και μοναδικό επιβαίνων του Τ/Χ σκάφους ”ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΑΝΤΩ” Τ.Μ. 68, ότι συγκρούστηκε με το Ι/Φ σκάφος ”SCHNELLWIENIX” σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. νότια Ακρωτηρίου Μαλέα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τα εν λόγω σκάφη, τα οποία, κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί υλικές ζημιές. Το Τ/Χ και το Ι/Φ κατέπλευσαν με ασφάλεια και με ιδία μέσα, συνοδεία των ανωτέρω περιπολικών σκαφών, στο λιμένα Νεάπολης Βοιών.

Οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του ”SCHNELLWIENIX” ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στη Νοσοκομειακή Μονάδα Μολάων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος