Τον ορισμό εκπροσώπων Τύπου στα Ανώτατα Δικαστήρια, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, στα Πρωτοδικεία και Εφετεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς και στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς καθώς και στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τη «σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η πρόβλεψη του θεσμού του εκπροσώπου Τύπου στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες καθίσταται αναγκαία, ώστε να αποσαφηνίζονται δικαστικά ζητήματα για υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος και κοινωνικού ενδιαφέροντος», έτσι «κατ’ αυτόν τον τρόπο, εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη».
Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:
– «Με απόφαση της Ολομέλειας των Ανώτατων Δικαστηρίων, της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, των Πρωτοδικείων και Εφετείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς και των Διοικητικών Πρωτοδικείων και Εφετείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς α) ορίζεται ανά τριετία ένας δικαστικός λειτουργός ως εκπρόσωπος Τύπου του οικείου δικαστηρίου ή της Γενικής Επιτροπείας και β) τίθεται το πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του. Ο εκπρόσωπος Τύπου επικουρείται στο έργο του από έναν δικαστικό υπάλληλο, κατά προτίμηση του κλάδου ΠΕ Δικαστικής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων».
– «Με απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς: α) ορίζεται ανά τριετία ένας εισαγγελικός λειτουργός ως εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας και β) τίθεται το πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του. Ο εκπρόσωπος Τύπου επικουρείται στο έργο του από έναν υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δικαστικής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος