Συγκλονιστικές καταθέσεις στη δίκη για το Μάτι: Το σημείωμα αποχαιρετισμού κοπέλας στην οικογένειά της πριν διασωληνωθεί

Array

Με συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων, εγκαυματιών και συγγενών θυμάτων, συνεχίζεται η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ολοκληρωτικό ήταν το χτύπημα της μοίρας για την οικογένεια Διονυσιώτη. Λίγα χρόνια πριν την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο κος Χαράλαμπος και η Μαρία, έχασαν το γιο τους. Και στις 23 Ιουλίου 2018, είδαν την οικογένειά τους να ξεκληρίζεται καθώς έχασαν την κόρη τους Μαργαρίτα και το βρέφος εγγονάκι τους.

Το σημείωμα της Μαργαρίτας δευτερόλεπτα πριν διασωληνωθεί

Η αδικοχαμένη κοπέλα, δευτερόλεπτα πριν διασωληνωθεί, υπαγόρευσε στους διασώστες της ένα σημείωμα αποχαιρετισμού στην οικογένειά της. Σύμφωνα με τη Μαρία Διονυσιώτη, μητέρα της Μαργαρίτας, «σε αυτό ευχαριστούσε τον Ανδρέα (σύζυγό της) για την ευτυχισμένη ζωή που της χάρισε και εμάς που τη μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες. Το παρέδωσαν στον Αντρέα μαζί με ένα ζευγάρι καμμένα αθλητικά παπούτσια. Αυτό το σημείωμα το χαράξαμε και το έχουμε μαζί με τις φωτογραφίες των παιδιών μας».

Ακτή ακτή έψαχνε ο κος Χαράλαμπος την κόρη του επι ώρες. Περπατούσε στο σκοτάδι, ανάμεσα σε φωτιές: «μπαίνοντας στο Μάτι, τα πράγματα ήταν σχεδόν ανεξέλεγκτα. Καιγόταν ό,τι ήταν εύφλεκτο, δέντρα, σπίτια, τα πάντα…. Κατέβηκα στις παραλίες, φώναζα, έλεγα το όνομα κόρης μου, δεν έπαιρνα απάντηση, πήγαινα στην επόμενη». Φτάνοντας στην Αργυρά Ακτή και τότε τη βρήκε μέσα στη θάλασσα σε κακή κατάσταση μαζί με το παιδάκι της το οποίο κρατούσε ένας διασώστης κάνοντας του συνεχώς μαλάξεις για να το κρατήσει στη ζωή. Το μωρό ξεψύχησε στα σκαλιά του νοσοκομείου Παίδων ενώ η αδικοχαμένη Μαργαρίτα διασωληνώθηκε για έντεκα μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και δυστυχώς δε τα κατάφερε.

Οι τραγικοί γονείς ζητούν δικαίωση για τους 104 νεκρούς και τους ζωντανούς- νεκρούς που έμειναν πίσω.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαρτύρησαν, πόνεσαν, υπέφεραν, άφησαν τις σάρκες τους και συνεχίζουν να πονάνε κι εμείς μαζί τους. Όλοι μείναμε πίσω με ένα κάρβουνο. Εγώ δεν κάηκα, αλλά έχει καεί η ψυχή μου. Εγώ δε ζω, απλά υπάρχω, μέχρι να κλείσω τα μάτια μου», ανέφερε η κα. Διονυσιώτη.

Κλαίγοντας η Ιωάννα Καρακουκάλη, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, προσπαθώντας να βοηθήσει την εγκλωβισμένη στη φωτιά μητέρα της, από τηλεφώνου. Η γυναίκα είχε εγκλωβιστεί για τρεις ώρες στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, αλλά δεν μπόρεσε κανένας να τη βοηθήσει.

«Μιλήσαμε στις 18.30. Είχε εγκλωβιστεί σε μια πολυκατοικία. Δε μπορούσε να αναπνεύσει. Μου έλεγε ότι είχε παντού φωτιά και να πάμε να την πάρουμε από εκεί. Την έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο, συνεχώς, δεν μου απαντούσε. Κάποια στιγμή μου ξανααπάντησε στο τηλέφωνο. Άκουγα κραυγές, ουρλιαχτά, δε μπορούσα να καταλάβω αν κάποιος μου μιλάει. Πήρα την αστυνομία και τους είπα ακριβώς που βρισκόταν. Στις 21.06 το βράδυ μιλήσαμε για τελευταία φορά, ήταν ζωντανή και ήταν καλά. Πριν το κλείσουμε τότε, μου είπε ότι θα πεθάνει και ότι με αγαπάει και δεν μου ξαναμίλησε. Δε μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν ζωντανή μέχρι εκείνη την ώρα, ότι ήταν 48 ετών έκανε προσπάθεια να μείνει στη ζωή και δεν έκανε κανείς προσπάθεια να τη βοηθήσει».

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος