Συγκινητικές ιστορίες διάσωσης κατοικιδίων και οικόσιτων ζώων – Μεγάλη κινητοποίηση στο Διαδίκτυο

Θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς που κατέκαψε την Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες, το Τατόι και τις Αδάμες έπεσαν χιλιάδες ζώα και πουλιά. Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, μια παράλληλη επιχείρηση διάσωσης είχε στηθεί για την απομάκρυνση των αλόγων από τους Ιππικούς Ομίλους της περιοχής. Μια ημέρα μετά αρκετοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων και iπποειδών, με αναρτήσεις στους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα αναζητούν. Ένα δίκτυο εθελοντών προσπαθεί να συνδράμει στις προσπάθειες τους και να διασώσει τα τρομαγμένα ζώα.

Συγκινητικές ιστορίες διάσωσης κατοικιδίων και οικόσιτων ζώων – Μεγάλη κινητοποίηση στο Διαδίκτυο

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης των αλόγων

Όλη τη νύχτα, υπό αντίξοες συνθήκες, διήρκεσε η μεταφορά των αλόγων, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Λίλιαν Ντιντή, στο Μαρκόπουλο βρίσκονται πλέον περίπου 250 άλογα. Σχετικά με τα πέντε άλογα που ήταν αγνοούμενα, ήδη έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται επί τόπου υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας για να τα περισυλλέξουν.

Σύμφωνα με την κ. Ντιντή, μερικά άλογα ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα λόγω της δύσκολης κατάστασης που βίωσαν αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ομάδα κτηνιάτρων παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Κάποια από τα άλογα έφτασαν στο Μαρκόπουλο με έντονο στρες αλλά σήμερα η κατάστασή τους είναι πολύ καλύτερη.

Πυροσβέστες, κάτοικοι της περιοχές και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού συνέβαλαν στην διάσωση αρκετών ζώων.

Κινητοποίηση στο Διαδίκτυο

Ευτυχή κατάληξη φαίνεται πώς έχουν και αρκετές εκκλήσεις φιλόζωων στο Διαδίκτυο, οι οποίοι αναρτούν φωτογραφίες από τρομαγμένα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα που εντοπίζουν στις γύρω περιοχές.

Συγκινητικές ιστορίες διάσωσης κατοικιδίων και οικόσιτων ζώων – Μεγάλη κινητοποίηση στο Διαδίκτυο Συγκινητικές ιστορίες διάσωσης κατοικιδίων και οικόσιτων ζώων – Μεγάλη κινητοποίηση στο Διαδίκτυο

Eθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. επιχειρούν από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη Αττικής, συνδράμοντας στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και βοηθώντας πολίτες και κατοικίδια.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. περισυνέλλεξαν και προσέφεραν φροντίδα σε σκύλο που βρέθηκε τρομαγμένος και αβοήθητος μέσα σε μία αυλή σπιτιού, ανάμεσα στις φλόγες.

Συγκινητικές ιστορίες διάσωσης κατοικιδίων και οικόσιτων ζώων – Μεγάλη κινητοποίηση στο Διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος