Συγκέντρωση των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Array

Τη στήριξή της εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη 13/12/2022 από τους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου εκδικάζεται ο καταλογισμός σε τρεις Νοσηλεύτριες.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 9.00πμ εκδικάζεται ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου αίτηση του Επιτρόπου της Επικρατείας για καταλογισμό εις βάρος τριών νοσηλευτριών ενός μεγάλου ποσού 210.000 ευρώ, το οποίο το Νοσοκομείο κατέβαλε ως αποζημίωση σε συγγενείς του νοσηλευομένου για περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα το 2001.

Οι εν λόγω εργαζόμενες βρίσκονται ενώπιον του κινδύνου να υποχρεωθούν να καταβάλουν χρήματα, τα οποία δεν έχουν ούτε και πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν από την εργασία τους, πράγμα, που θα οδηγήσει αυτές και τις οικογένειες τους σε εξαθλίωση.

Πρόκειται για εργαζόμενες, οι οποίες έχουν εργαστεί επί σειρά ετών, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία τους, υπό συνθήκες ακραίας πίεσης, λόγω της έλλειψης προσωπικού και μέσων για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως: «Η εν λόγω υπόθεση, δυστυχώς, μπορεί να αποτελέσει οδηγό για δεκάδες άλλες περιπτώσεις, στις οποίες το Δημόσιο ή τα Νοσοκομεία κλήθηκαν να καταβάλουν αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα την μετακύληση των ευθυνών στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες αυξημένης πίεσης, κόπωσης και εξάντλησης, με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και μέσων, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους για το καλό της υπηρεσίας αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Στηρίζουμε και καλύπτουμε την συγκέντρωση των εργαζομένων του ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την τροποποίηση της σχετικής διάταξης του Υπαλληλικού Κώδικα (αρ.38), κατά τρόπο, ώστε να προβλέπεται, ότι το Δημόσιο μπορεί να στραφεί κατά των υπαλλήλων για αποζημιώσεις, που κατέβαλε, όταν αυτοί έχουν ενεργήσει με δόλο.

Η διατήρηση της ίδιας δυνατότητας σε περιπτώσεις, αμελείας στην ως άνω διάταξη καταλείπει μεγάλο περιθώριο να οδηγηθούν εργαζόμενοι χωρίς να φταίνε στην απόλυτη εξαθλίωση, αφού η διάκριση ανάμεσα σε βαριά και ελαφρά αμέλεια δεν είναι ευδιάκριτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος