Συγκέντρωση των εργαζομένων στο Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ και Παιδουπόλεις» στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους οι εργαζόμενοι στο Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ και Παιδουπόλεις», με απόφαση του σωματείου τους, πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στάση εργασίας 8πμ – 3μμ και συγκέντρωση στις 10πμ στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8, Πλατεία Κλαυθμώνος).

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Επικίνδυνη και εκρηκτική η κατάσταση για τους εργαζομένους και τα παιδιά στην Προστασία παιδιών (Μητέρα, Αγ. Ανδρέας, Αγ. Βαρβάρα)
Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, στη λογική της μείωσης των δημοσίων δαπανών, της λογικής κόστους – οφέλους. Κόστος για το κράτος – όφελος για τους επιχειρηματίες ΜΚΟ, “φιλανθρώπους” του χώρου, το χρήμα να ρέει άφθονο γι΄ αυτούς, έφεραν αυτή την κατάσταση στις δημόσιες δομές Προστασίας Παιδιού.
Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια, ενώ καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες. Έχουν κουτσουρεμένα δικαιώματα σε σύγκριση με τους μόνιμους. Έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που μεγαλώνουν διαρκώς.


Έρχεται η διοίκηση και η κυβέρνηση “αναγνωρίζοντας την προσφορά τους” να τους απολύει σταδιακά. Η λύση; Παίρνουν άλλους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας. Κάνοντας μπαλώματα και ανακύκλωση ανεργίας.
Αυτές οι πολιτικές είναι αντεργατικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιεπιστημονικές!
Είναι αδύνατο να είναι σε βάρδια δύο βρεφοκόμοι με 12- 13 παιδιά ή ένας κοινωνικός επιμελητής σε βάρδια, για να καλυφθούν οι ανάγκες αμφοτέρων με αξιοπρέπεια και να τηρηθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή διαβίωσή τους.
Αυτό είναι κακοποίηση από το κράτος!!
Οι εργαζόμενοι είμαστε κάτω από τα όρια ασφαλείας για εμάς και τα παιδιά. Η ασφάλεια όλων δεν είναι πλέον θέμα ικανοτήτων των εργαζομένων.


Στα παιδιατρικά νοσοκομεία φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά με εισαγγελική εντολή, γιατί έχουν κλείσει τμήματα σε δημόσιες δομές και δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.
Παιδιά που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν εγκαταλειφθεί ή κακοποιηθεί από τις οικογένειές τους, εξαιτίας των καταστάσεων που έχουν βιώσει σε τόσο τρυφερή ηλικία, χρειάζονται ιδιαίτερη ψυχοκοινωνική στήριξη, από κατάλληλη διεπιστημονική ομάδα και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης».

Ως προς το διεκδικητικό τους πλαίσιο, οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
«Απαιτούμε:
• Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος! Να νομιμοποιηθούν με νομοθετική ρύθμιση οι ήδη υπάρχοντες συμβασιούχοι. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με επείγουσες διαδικασίες, με βάση τις ανάγκες, για να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών.
• Επαναφορά του 6ωρου – 5ημερου- 30ωρου
• Το κράτος, η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ούτως ώστε να ανοίξει εξειδικευμένο τμήμα με το ανάλογο προσωπικό, εξειδικευμένο για τη φροντίδα βαρύτατων περιστατικών, στα πλαίσια ανάλογης δομής.
• Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζομένους στις δημόσιες δομές Πρόνοιας. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες, με την ανάλογη στελέχωση με βάση τις ανάγκες.
• Να δοθεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση στη Πρόνοια, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες δομές από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016- 2017.
• Καμιά επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ιδιωτών, ΜΚΟ.
• Όχι στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας- Παιδείας»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος