Συγκέντρωση για λήψη μέτρων πυροπροστασίας από το εργατικό κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37), καλεί τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 7:30μμ, το εργατικό κέντρο Λαυρίου και ανατολικής Αττικής, καλώντας εργατικά σωματεία, συλλόγους επαγγελματιών, άλλους μαζικούς φορείς από όλη την Αττική να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση, τονίζοντας πως «Το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα αφορά όλο το λαό της Αττικής, όχι μόνο τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Ως εδώ! Κάνανε την Αττική “κρανίου τόπο” για τους πολλούς και Ριβιέρα για τα κέρδη των λίγων».

Στην ανακοίνωσή του (διαβάστε το πλήρες κείμενο) περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση στην περιοχή ευθύνης του και κάνει λόγο για υποστελέχωση διαφόρων τομέων (πυροσβεστική, δασεργάτες, κρουνούς που δεν είχαν νερό, κλπ)

Επίσης αναφέρει: «Όσοι ζήσαμε τον πύρινο εφιάλτη ξέρουμε ότι τα πυροσβεστικά μέσα για την αντιμετώπιση της τελευταίας πυρκαγιάς ήταν ελάχιστα, ενώ η πολύωρη απουσία εναέριων μέσων έβγαζε μάτι. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι κάτοικοι “είδαμε όλα τα σώματα της αστυνομίας, πυροσβεστικά δε βλέπαμε”. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιστρέψει την ίδια την πραγματικότητα, να πέσει στο κενό».

Ως προς το πλαίσιο της κινητοποίησης αναφέρει: «Διεκδικούμε:
• Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
• Να στελεχωθούν τώρα τα Δασαρχείο Λαυρίου, Πεντέλης, Πάρνηθας και όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
• Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονο εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.
• Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γη, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων».

Σχετικά θέματα

Yπόμνημα σε Βουλή & Περιφέρεια θα καταθέσουν οι πυρόπληκτοι

Λαύριο: Συγκέντρωση συντονισμού δράσης για τους πυρόπληκτους


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος