Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή (εικόνες)

Πιο δυναμική από τις προηγούμενες χαρακτηρίζεται η κινητοποίηση των καλλιτεχνών που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Σύνταγμα καταγγέλλοντας το Προεδρικό Διάταγμα που κατά την άποψή τους υποβαθμίζει τα πτυχία τους. Η προοπτική παράτασης των κινητοποιήσεων είναι ανοικτή, ενώ από χθες έκλεισαν θέατρα και μουσικές σκηνές, ενώ σταμάτησαν τα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών, διαφημιστικών μέχρι και μεταγλωτίσεων.

Από τις 12 το μεσημέρι διακόπηκε στο μεταξύ η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας απο το ύψος της οδού Όθωνος.

Οι καλλιτέχνες, με πανό στα χέρια, ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών μπροστά στη Βουλή (εικόνες)

Η κινητοποίηση γίνεται με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.).

Αιτήματα τις πανακαλλιτεχνικής κινητοποίησης είναι ή απόσυρση ή η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, η ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και η ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».

Και η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποια στηρίζει των αγώνα των Καλλιτεχνών «Λέμε ΝΑΙ στην ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Λέμε ΝΑΙ στην ενίσχυση της Δημόσιας Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Όχι στην υποβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών» τονίζει.

Ρεπορτάζ: ‘Αντζελα Ζούγρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος