Συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με συγκεντρώσεις για την Εργατική πρωτομαγιά την Κυριακή 1η Μαΐου, συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον αγωνιστικό εορτασμό της ημέρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι η αργία έχει μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική ΠρωτομαγιάΣτην Αθήνα η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Κυριακή 1/5 στις 11πμ και αναφέρει πως: «Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών».

Συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική ΠρωτομαγιάΕπίσης η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ) την Κυριακή, 1η του Μάη 2022, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλεί στις 11πμ στην πλ. Κλαυθμώνος και «απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζομένους της Αθήνας, στους νέους και νέες, στους άνεργους και συνταξιούχους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση.

Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Σύνταγμα για την Εργατική πρωτομαγιά.

Συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική ΠρωτομαγιάΣτην Αθήνα στις 11πμ στα Προπύλαια καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα καλεί και το ΜΕΡΑ25 που σημειώνει στην πρωτομαγιάτικη ανακοίνωσή του: «Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πολιτών για σχετικό δημοψήφισμα και υπογράφουμε στο www.revmagiaolous.org»,  ενώ στις 10.30πμ έξω από το υπουργείο Εργασίας, καλεί ο συντονισμός εργατικής αντίστασης.Συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά
Φωτ. Αρχείου — EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στον Πειραιά οι ναυτεργατικές οργανώσεις αναφέρουν: «Καλούμε τους ναυτεργάτες, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 1ης Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στον Πειραιά, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στο Πασαλιμάνι, στις 11 π.μ.».

Ανάλογα καλέσματα υπάρχουν τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε πολλές πόλεις της χώρας,  με αποφάσεις εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

 

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος