Swaplanet: Στην πλατφόρμα ανταλλαγής παιδικών ρούχων και βιβλίων, τώρα και παιχνίδια

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, τα παλιά τους παιχνίδια παύουν να τα ενδιαφέρουν και καταλήγουν να στοιβάζονται στις ντουλάπες, ενώ θα μπορούσαν να έχουν μια νέα ζωή . Την ίδια στιγμή, δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν από καινούρια, τα οποία κοστίζουν συχνά περισσότερα από όσα μπορούν οι γονείς να διαθέσουν. Σε αυτήν την εξίσωση έρχεται να δώσει τη λύση η πλατφόρμα Swaplanet, που πρόσθεσε ακόμη μία κατηγορία ειδών προς ανταλλαγή, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς τον στόχο να γίνει ένας ολιστικός προορισμός για ό,τι χρειάζονται οι γονείς: Οι γονείς από όλη την Ελλάδα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν και παιχνίδια, μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας, εκτός από τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες που είναι τα ρούχα, τα παπούτσια και τα βιβλία.

Swaplanet: Στην πλατφόρμα ανταλλαγής παιδικών ρούχων και βιβλίων, τώρα και παιχνίδια

Η Swaplanet είναι η πρώτη πλατφόρμα ανταλλαγής παιδικού ρουχισμού στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους με όραμα να κάνουν τον πλανήτη μας πιο υγιή, μειώνοντας τα απορρίμματα της κλωστοϋφαντουργίας και την υπερκατανάλωση. Πρόκειται για μια διαδικτυακή κοινότητα με περισσότερους από 11.000 γονείς από όλη την Ελλάδα, όπου όλοι συμβάλλουν, δίνοντας μια δεύτερη ζωή τόσο στα ρούχα τους, και μειώνοντας με τις αγορές ειδών από δεύτερο χέρι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Οι γονείς, μέσω της πλατφόρμας της Swaplanet, έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα ρούχα, παπούτσια, βιβλία και, πλέον, παιχνίδια που τα παιδιά τους δεν χρειάζονται πια, να κερδίσουν πίστωση και να αγοράσουν τα επόμενα που χρειάζονται σε πολύ οικονομικές τιμές. Οι γονείς μπορούν να ολοκληρώσουν όλη τη διαδικασία από την άνεση του σπιτιού τους, εύκολα και γρήγορα, μιας και η Swaplanet, αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες διαλογής, καθαρισμού, φωτογράφισης και διάθεσης των ειδών που θα στείλουν οι γονείς στην πλατφόρμα, ώστε εκείνοι να μην χρειαστεί να ασχοληθούν και με το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας των παιδιών μέσα στο πολυάσχολο πρόγραμμά τους.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 και έχει διαχειριστεί παραπάνω από 150.000 ρούχα και παπούτσια. Οι γονείς σήμερα μπορούν να διαλέξουν από περισσότερα από 20.000 είδη και 3.000 μάρκες ρούχων και παπουτσιών.

Οι αριθμοί γίνονται εύκολα κατανοητοί, όταν συνειδητοποιεί κανείς, ότι ένα απλό μπλουζάκι καταναλώνει για την παραγωγή του 1.200 λίτρα νερού. Η συνεχής ανάπτυξη της γρήγορης μόδας έχει κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Οπότε, βοηθώντας τους γονείς να καλύψουν τις ανάγκες τους για παιδικό ρουχισμό, κατά 90% φθηνότερα από τις τιμές της λιανικής, η Swaplanet τους βοηθά να εξοικονομήσουν χρήματα, χρόνο, αλλά και να προστατεύσουν τον πλανήτη μας. 

Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος έως τώρα από την αγορά 37.000 ειδών από τη Swaplanet είναι:

  • Εξοικονόμηση 44,4 εκατομμυρίων λίτρων νερού (ετήσια κατανάλωση 4.036 νοικοκυριών) 
  • Μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 259 τόνους (σαν να έχει κάνει κάποιος 54 φορές το γύρο της Γης με το αυτοκίνητο.

Στόχος της πλατφόρμας είναι να προσθέσει ακόμα περισσότερες κατηγορίες παιδικών και βρεφικών ειδών, ώστε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα να γίνει ακόμα μεγαλύτερο και ταυτόχρονα οι γονείς να μπορούν να βρουν όλα τα είδη που χρειάζονται για τα παιδιά τους, συγκεντρωμένα σε μία μόνο πλατφόρμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος