Στουρνάρα αναμένει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο θα αποστείλει σχετική επιστολή, αναμένει να έρθει και να καταθέσει στην Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Δευτέρα, η πρόεδρος της Βουλής.

«Υπάρχουν και συνέπειες αν δεν έρθει», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι θα γίνει σε περίπτωση που αρνηθεί ο κ. Στουρνάρας να ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής. Η Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψη περί «επονείδιστου χρέους», και ότι «είναι άκυρο όλο το μνημονιακό χρέος» και τόνισε ότι η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους θα δουλέψει ακόμα ένα χρόνο, για να υπάρξει πλήρης στοιχειοθέτηση των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς.

Όπως είπε, η Επιτροπή αναμένει από το Υπουργείο Άμυνας όπως έχει συμφωνηθεί, να σταλούν στην Επιτροπή «όλες οι συμβάσεις από το 1980-2010 που συνδέονται με διαφθορά, μίζες και αξιώσεις έναντι του δημοσίου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει πιθανότητα τυχόν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους να έρθει ως κατεπείγον νομοσχέδιο και να τεθεί σε ψήφιση ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός».

Τέλος η Πρόεδρος της Βουλής άφησε αιχμές για εμπλοκή του γραφείου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. «Φυσικά και είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αύριο να είναι μια άλλη κυβέρνηση», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ