Στον gov.gr οι δήμοι – Το Παλαιό Φάληρο έκανε την αρχή

Από τον δήμο Παλαιού Φαλήρου ξεκίνησε νέα υπηρεσία των ψηφιακών θυρίδων του gov.gr και η εισαγωγή ενός νέου τρόπου επικοινωνίας του δημότη με τον δήμο του. Γίνεται ένα ακόμα βήμα για την απλούστευση των διαδικασιών, την μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αποτελεί τον πρώτο Δήμο της χώρας που εντάχθηκε στο gov.gr. συμμετέχοντας ταυτόχρονα, ως πιλοτικός Δήμος, στον σχεδιασμό των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στον gov.gr οι δήμοι – Το Παλαιό Φάληρο έκανε την αρχή

Σήμερα, στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλο, παρακολουθήσαμε την διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών μέσω του gov.gr από υπαλλήλους του Δήμου μας.

Όλες οι υπηρεσίες

Μέσω του gov.gr πλέον παρέχονται απευθείας στους πολίτες, οι ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης
  • Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης
  • Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας
  • Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών
  • Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης
  • Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου
  • Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης
  • Έκδοση ληξιαρχικής θανάτου

Με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σταδιακά θα ψηφιοποιούνται νέες διαδικασίες και θα εντάσσονται στις θυρίδες.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος έκανε λόγο «για ακόμη ένα ψηφιακό άλμα της δημόσιας διοίκησης με την ενεργό συμμετοχή και πρωτοπορία του Δήμου μας, καθώς ο ψηφιακός μας μετασχηματισμός μειώνει τα διοικητικά κόστη, αυξάνει την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και φέρνει τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη» και πρόσθεσε:

«Το επόμενο βήμα που προγραμματίζουμε στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, είναι αυτό της ψηφιακής εκπαίδευσης, που είναι εξίσου σημαντική, καθώς το σύνολο των πολιτών, πρέπει να αποκτήσει τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, προκειμένου να είναι σε θέση να επωφεληθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού που ήδη συντελείται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος