Στον εκκαθαριστικό λογαριασμό το μπόνους εξοικονόμησης ρεύματος

Array

Στον εκκαθαριστικό τους λογαριασμό θα δουν την επιπλέον έκπτωση 5 λεπτών ανά κιλοβατώρα τα νοικοκυριά που θα καταφέρουν να μειώσουν την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Οι μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ δεν γίνονται κάθε μήνα, το συχνότερο είναι κάθε τετράμηνο, μερικές φορές καθυστερούν ακόμα περισσότερο.

Σε αυτή την περίπτωση οι καταναλωτές που έχουν καταφέρει να μειώσουν την κατανάλωση κατά 15%, δεν θα δουν το μπόνους των 5 λεπτών ανά κιλοβατώρα στον επόμενο λογαριασμό τους, αν έχουν μηνιαίους λογαριασμούς, θα το δουν όμως στον εκκαθαριστικό.

Επειδή συχνά τα διαστήματα των εκκαθαριστικών λογαριασμών δεν συμπίπτουν, θα γίνει ένας επιμερισμός της κατανάλωσης σε μέση ημερήσια βάση και με βάση της περυσινή κατανάλωση, έτσι θα καταβληθούν και τα 5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, για όσους μπορέσουν να εξοικονομήσουν 15% σε σχέση με πέρυσι.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας, έδωσε την είδηση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην επιβολή έκτακτου φόρου 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων για το 2022, μία τέτοια πρόταση είναι και στο κείμενο των προτάσεων της Κομισιόν, με την ελληνική πλευρά να έχει εκφράσει τη συμφωνία της δηλώνοντας πως θα προχωρούσε με αυτήν την πρόταση, ακόμα και αν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν την υιοθετήσουν.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος