Στον Εισαγγελέα ο παρουσιαστής – Φέρεται να είχε συμφωνήσει 40.000 ευρώ για τα χτυπήματα – Πώς τον πρόδωσε τηλέφωνο «σκιά»

Array

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν ο τηλεπαρουσιαστής και άλλα τρία άτομα που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Οπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ηλίας Κούκος, ο 35χρονος τηλεπαρουσιαστής πέρασε την είσοδο του κτηρίου 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών λίγο μετά τη μία με άλλα δυο άτομα. Ένας ακόμα που έχει συλληφθεί έχει δηλώσει τραυματίας και παραμένει φρουρούμενος εκτός του κτηρίου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος παρουσιαστής αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες όπως είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί το όπλο με το οποίο έγινε η επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στις 16/4 στη Νέα Ερυθραία με εκείνο που έγινε η επίθεση στο εξωτερικό φυλάκιο της οικίας του 35χρονου παρουσιαστή. Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών που έχουν αναλάβει την υπόθεση έκαναν ενδελεχή έρευνα τόσο στην οικία του όσο και στην εργασία του. Επίσης, όπως έγινε γνωστό το ΣτΕ απέρριψε αίτηση που καταθέσει ο παρουσιαστής κατά της απόφασης για τα μέτρα φύλαξής του από αστυνομικούς.

Αξιοποιώντας τηλεφωνικές συνομιλίες, οπτικό υλικό, αλλά και DNA οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις δυο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο παρουσιαστής χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο «σκιά» στις συνομιλίες του με τους δυο Έλληνες κακοποιούς. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σε μια από τις συνομιλίες με έναν από τους 2 Έλληνες κακοποιούς, λίγη ώρα πριν από την επίθεση στο σπίτι του στο Διόνυσο, φαίνεται να σχεδιάζουν τις τελευταίες  λεπτομέρειες για την ένοπλη επίθεση.

Έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες αλλά και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων, που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση, αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο παρουσιαστής και οι δυο Έλληνες κακοποιοί συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για τα δύο χτυπήματα, δηλαδή την ένοπλη επίθεση και την έκρηξη στο σπίτι του.

Στις οικίες των δυο Ελλήνων κακοποιών βρέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που εξετάζεται αν προέρχεται από τη συμφωνία μεταξύ του παρουσιαστή και των κακοποιών.

Το τηλέφωνο «σκιά», βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας και έχει αποσταλεί στα εργαστήρια της αστυνομίας για ανάλυση.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης.

Οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται πως «σκηνοθέτησαν» τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή και λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα δυο αυτά χτυπήματα.

Στον Εισαγγελέα ο παρουσιαστής – Φέρεται να είχε συμφωνήσει 40.000 ευρώ για τα χτυπήματα – Πώς τον πρόδωσε τηλέφωνο «σκιά»
Η οικία στον Διόνυσο (EUROKINISSI)

Επομένως από την αστυνομική έρευνα, επαληθεύεται το ένα σκέλος των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κωστα Βαξεβάνη που αφορούσε την σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, και βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο σκέλος που αφορούσε την καταγγελία ότι ο παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του εκδότη.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος