Πρόστιμο 5000 για ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού – Κυρώσεις για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς – Σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας

Εισαγγελική έρευνα προς πάσα κατεύθυνση έχει διαταχθεί για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, στον Παλαμά Καρδίτσας. Στο «μικροσκόπιο» δεν μπαίνουν μόνο οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά και οι οποίοι θα βρεθούν εκτός EΣΥ, αλλά και εκείνοι που τα έλαβαν. Η εισαγγελική έρευνα θα δείξει και αν υπήρξε οικονομική συναλλαγή για την παράνομη δραστηριότητα. Ολοκλήρωθηκε και η ΕΔΕ για την υπόθεση από την οποία προέκυψε ότι 33 άτομα, με την παρέμβαση της υπάλληλου απέκτησαν πλαστά πιστοποιητικά. Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας (6/9) κατατέθηκε η τροπολογία για την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων εργαζόμενων του ΕΣΥ με το που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου.

Ειδικότερα, την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων εργαζόμενων του ΕΣΥ με το που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου (αντί της συμπλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου + 14 ημερών) προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την ίδια ρύθμιση αυστηροποιείται το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπεται η καταγγελία κάθε σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και η αναστολή της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Παράλληλα, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εισάγονται αυστηρά πρόστιμα για τους δημόσιους υπαλλήλους που συμμετέχουν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, πέραν από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο πιστοποιητικό.

Εκτός από τους εικονικούς εμβολιασμούς, στο φως έρχονται και στοιχεία για την ύπαρξη “μαύρης αγοράς” για πλαστά μοριακά και rapid test, τα οποία να είναι θετικά στον ιό. Το κόστος κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ. Αγοράζονται από αντιεμβολιαστές – υγειονομικούς. Και έτσι βεβαιώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει, και άρα διαθέτουν φυσική ανοσία.

Την ίδια ώρα, οι ίδιοι οι γιατροί καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται “επιδημία” αναρρωτικών αδειών σε υγειονομικούς. Και αυτό διότι για όσο διάστημα είναι αδειούχοι, ούτε βγαίνουν σε αναστολή, ούτε εμβολιάζονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος