Στον εισαγγελέα ο 14χρονος που ομολόγησε τις φωτιές στο Θεολόγο – Απολογούνται και οι γονείς του (video)

Στον εισαγγελέα Λαμίας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 14χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι έβαζε φωτιές σε δασικές εκτάσεις στο Δήμο Λοκρών.

Ο ανήλικος, πέρασε τη νύχτα, μαζί με τους γονείς του, στα κρατητήρια και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τις εννέα φωτιές που έβαλε στο Θεολόγο. Πράξη που διώκεται ως κακούργημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τον ανήλικό εμπρηστή από λήψεις βίντεο που τον έδειχναν να κάνει βόλτες στην περιοχή με το ποδήλατό του.

Για τη δυσάρεστη είδηση μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, ο οποίος έκανε έναν απολογισμός της παράνομης δράσης του εφήβου που είχε ως αποτέλεσμα να καούν σπίτια και καλλιέργειες.

«Στις 6 Αυγούστου είχαμε μια καταστροφική φωτιά που έκαψε σπίτια, ελαιόδεντρα, πευκόφυτο δάσος καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα του δήμου. Είμασταν σίγουροι ότι υπήρχε δράστης γιατί ήταν συνεχόμενα τα περιστατικά στην περιοχή».

Όπως δήλωσε ο κ. Ζεκεντές «η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Το παιδί ανέφερε στην πυροσβεστική ότι του αρέσει να βλέπει φωτιές και καπνούς».

Ρεπορτάζ: Γ. Ρίζος / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος