Στον Αστακό το «Euroferry Olympia» – 60 διασώστες στην επιχείρηση για τους 10 αγνοούμενους

Το κατεστραμμένο από τη φωτιά Euroferry Olympia, βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στο λιμάνι του Αστακού, και μαζί του δυνάμεις της ΕΜΑΚ αλλά και συγγενείς των 10 αγνοουμένων. Είναι ένα ασφαλές λιμάνι όπου θα μπορέσει να διεξαχθεί αποτελεσματικότερα η επιχείρηση για τον εντοπισμό των ανθρώπων που δεν έχουν δώσει εδώ και έξι μέρες, σημεία ζωής.

Στο σκάφος είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Αθανασία Σταμοπούλου, όταν το πλοίο δέσει θα αποφασιστεί πώς θα διεξαχθούν οι επιχειρήσεις πάνω του. Τοξικά αέρια και υψηλές θερμοκρασίες είναι τα δυο μείζονα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τους διασώστες.

Ήδη στο λιμάνι του Αστακού βρίσκεται ισχυρότατη δύναμη της Πυροσβεστικής με συνολικά 64 στελέχη, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ, συγγενείς των εγκλωβισμένων οδηγών, εκπρόσωπος της βουλγαρικής πρεσβείας στην Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι βουλγαρικών ΜΜΕ.

Η πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των δέκα εγκλωβισμένων, γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Nα σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας παραμένει ο Βούλγαρος οδηγός, που διασώθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ 18 ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Euroferry Olympia. Ο άνδρας που αρχικά είχε διασωληνωθεί είναι καλύτερα στην υγεία του, έχει αποσωληνωθεί και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ακόμα ημέρες.

Στον Αστακό το «Euroferry Olympia» – 60 διασώστες στην επιχείρηση για τους 10 αγνοούμενους

Στο μεταξύ εξιτήριο πήραν χθες από το νοσοκομείο, ένας ακόμα Ρουμάνος που επέβαινε στο πλοίο, αλλά και ο 21χρονος Λευκορώσος που είχε μείνει στο φλεγόμενο πλοίο για πάνω από 24 ώρες.

Ρεπορτάζ: Β. Σιώμος, Α. Σταμοπούλου, Ε. Μαραγκού, Μ. Μοσχάτ

Σχετικό Άρθρο: Α. Λύτρας: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τη ρυμούλκηση – Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας στο Euroferry Olympia (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος