Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αύριο ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας – Πρωινό εργασίας με τη Λίβυα ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει αύριο Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρωινό εργασίας στη Λίβυα ομόλογό του Νάιλα ελ-Μανγκούς (Najla El Mangoush), με τη συμμετοχή και άλλων ΥΠΕΞ των κρατών-μελών ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις», αναμένεται να αναφερθεί στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, τα κατωτέρω θέματα: εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια υπό το φως της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, σχέσεις ΕΕ – Κόλπου, Ανατολική Εταιρική Σχέση, Αιθιοπία, Τυνησία, Αφγανιστάν, Νικαράγουα, καθώς και κλιματική διπλωματία.

Ο κ. Δένδιας, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον ομόλογό από το Λουξεμβούργο Jean Asselborn.

Αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής, καθώς και η ενδυνάμωση της θέσης της ΕΕ στα διεθνή δρώμενα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος