Στο σπήλαιο του Ευριπίδη στη Σαλαμίνα η κάμερα της ΕΡΤ με την πρόεδρο του ΕΟΤ – Εστιάζουμε στον πολιτιστικό τουρισμό (video)

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μίλησε από την Σαλαμίνα για το σπήλαιο όπου ο Ευριπίδης έγραψε ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα του και για το πώς οι επισκέπτες του νησιού, μέσα από βιωματικά σεμινάρια, μπορούν να ενημερωθούν για την αρχαία τραγωδία.

Με θέα τον Κόλπο του Σαρωνικού, νότια της Σαλαμίνας, ο Κώστας Λασκαράτος και η εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο μας ξεναγεί στον πολιτιστικά σημαντικό αυτό χώρο του νησιού. Μαζί του η πρόεδρος του ΕΟΤ, η οποία μίλησε για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνουν στο νησί προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες από Ελλάδα και εξωτερικό.

“Εδώ είναι η σπηλιά που ο Ευριπίδης έγραψε ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα του. Είναι ένας ιερός τόπος. Ως Ελληνικός οργανισμός Τουρισμού, ξέρουμε πολύ καλά, ότι το θέατρο είναι η θεραπεία της ψυχής. Εστιάζουμε λοιπόν στον πολιτιστικό τουρισμό. Η Σαλαμίνα είναι τόσο δυνατά φορτισμένη με πολιτιστικό αποτύπωμα. Με αφορμή την κα Γεωργαντά που διδάσκει αρχαίο θέατρο, εμπνευστήκαμε να ξεκινήσουν σεμινάρια αρχαίας τραγωδίας και μάλιστα στα έργα του Ευριπίδη”, δήλωσε η κ. Γκερέκου.

“Φέτος για πρώτη φορά ξεκινήσαμε αυτή τη σειρά των βιωματικών σεμιναρίων πιλοτικά. Συμπεριλαμβάνουν την επίσκεψη στο χώρο. Θα γίνεται εισαγωγή στην αρχαία τραγωδία και ειδικά στο έργο του Ευριπίδη”, τόνισε από την πλευρά της η Χρύσα Γεωργαντά, που διδάσκει αρχαίο θέατρο.

Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος