Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς

Μια από τις πρώτες επισκέψεις του Γιάννη Σαρμά με την ιδιότητα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά την ορκωμοσία του ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, έγινε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Γιάννης Σαρμάς βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης το απόγευμα του Σαββάτου (27/5), μετά από το υπουργικό συμβούλιο.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ο γενικός διευθυντής, Φώτης Καφαράκης, ο διευθυντής ειδήσεων, Γιάννης Τρουπής, διοικητικά στελέχη και άνθρωποι του ενημερωτικού μηχανισμού της εταιρίας.

«Εδώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλατώ της χώρας, δημιουργήθηκε με αφορμή τις εκλογές» είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ο Ιωάννης Σαρμάς ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις κι επισκέφτηκε το νέο ertnews studio με τα νέα ψηφιακά εργαλεία. Ενημερώθηκε για τις λειτουργίες του control room και του studio των ειδήσεων.

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς

Μετά από μια σύντομη στάση στο στούντιο του ραδιοφώνου, ενόσω ήταν “στον αέρα” ενημερωτική εκπομπή, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είχε συζήτηση με τα διευθυντικά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης.

«Μεγάλη χαρά και τιμή αυτή η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τη δημόσια τηλεόραση. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι θα είμαστε αμερόληπτοι» είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας ότι μέσω αυτού προσέγγισε την κλασική μουσική. Όπως είπε «οφείλω πολλά στη δημόσια ραδιοφωνία αν δεν υπήρχε το τρίτο πρόγραμμα δεν θα είχα πρόσβαση στην κλασική μουσική».

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Ι. Σαρμάς

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοπορία του εξελιγμένου κόσμου και έκανε και μια ευχή για το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης. «Οι Έλληνες να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το κράτος που έχουμε. Η ευχή μου είναι η ΕΡΤ να αποκτήσει ένα σταθμό που να εκπέμπει στα αγγλικά».

«Το Reuters αναδεικνύει την ΕΡΤ ως κορυφαίο κανάλι και οι πολίτες ως αντικειμενική και αξιόπιστη σε σχέση με το παρελθόν της. Αν κάτι άλλαξε την εικόνα της ΕΡΤ είναι το ERTFLIX. Να παρακολουθούν προγράμματα που θέλουν στον τρόπο που θέλουν» υπογράμμισε ο κ. Ζούλας.

Ως ανάμνηση της επίσκεψής του έλαβε δώρο ένα ομοίωμα μουσικού οργάνου και μια σειρά βινυλίων με αποσπάσματα ομιλιών πρώην πρωθυπουργών και πολιτικών προσωπικοτήτων.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια τελευταία στάση και στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ, εκεί που χτυπά η καρδιά της ενημέρωσης, με το ενιαίο newsroom τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Πηγή: ΕΡΤ | Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος