Στο μικροσκόπιο οι «θεματοφύλακες» – Νέες αποκαλύψεις για τη δράση ακραίων αρνητών (video)

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση ακραίων αρνητών φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» φτάνουν μάλιστα στο σημείο να απειλήσουν με σύλληψη όλους τους βουλευτές και καλούν τις δικαστικές αρχές να εκδώσουν εντάλματα για εσχάτη προδοσία.

Τα πρώτα σημάδια της δράσης των «Θεματοφυλάκων» έκαναν την εμφάνιση τους, όταν απόστρατος ναύαρχος κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αντιεμβολιαστών στην πλατεία της Πάτρας, έφτασε στο σημείο να ζητήσει την έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο καλούσε τις δικαστικές αρχές της χώρας να εκδώσουν εντάλματα για εσχάτη προδοσία, αλλά και «τις ένοπλες δυνάμεις να στηρίξουν την προσωρινή κυβέρνηση που θα επιλέξει πρωτογενώς ο λαός για να ασφαλίσει την πατρίδα μας από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο κατά την κρίσιμη μεταβατική περίοδο».

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ ο τελευταίος πολιτικός που απειλήθηκε είναι ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, με έγγραφο που έφτασε σε εκείνον από συνταξιούχο στρατιωτικό: «φτάνουν στο τέλος σε μια αναφορά ότι εάν δεν εφαρμόσουμε αυτά τα οποία μνημονεύουν στο κείμενο τους, σε αυτό το ιερό κείμενο όπως το αποκαλούν, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, θα χρησιμοποιήσουν ένοπλη βία και θα φτάσουν μέχρι και στην εκτέλεση σε αυτούς οι οποίοι δεν συμπορεύονται σε εισαγωγικά λεγόμενα τους».

Απειλούν λέγοντας: «Εγώ αυτή τη στιγμή έχω φύγει από την υπηρεσία μου για να έρθω να επιπλήξω εσάς. Το ξέρετε; Εγώ αυτή τη στιγμή πρέπει να σας πάρω αυτόφωρο. Εύχομαι να μην χρειαστεί να μην ξαναχρειαστεί να έρθουμε να ελέγξουμε και εσάς».
Είναι ένας ακόμα αυτοαποκαλούμενος «θεματοφύλακας» του Συντάγματος, ο οποίος ανήκει στην ομάδα που εκπαιδευόταν με όπλα σε συνεργασία με εφέδρους στρατιωτικούς. Στη μπλούζα του, φορά ταμπελάκι της «Θεματοφυλακής» και ακούγεται να απειλεί την εργαζόμενη στη σχολή οδήγησης, για να μην υποχρεώνει τους εξεταζόμενους να κάνουν self test και να φέρουν υπεύθυνη δήλωση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε: «Eίμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, δεν έχουμε υποτιμήσει καθόλου το φαινόμενο, έχει κινητοποιηθεί η ελληνικής αστυνομία, η πιο σοβαρές ,οι πιο αποτελεσματικές της υπηρεσίες , έχουν καταγράψει το τι συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα. Οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια από την πλευρά τους θα παταχτεί αμέσως».

Στις έρευνες για τη χαρτογράφηση των επικίνδυνων πυρήνων αρνητών σε όλη τη χώρα συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος