Στο «Μεταξά» το πρώτο κύκλοτρο που εγκαθίσταται σε νοσοκομείο στην Ελλάδα – ‘Oπλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου (video)

Ένα νέο, πρωτοποριακό μηχάνημα που είναι όπλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου δώρισε η Περιφέρεια Αττικής στο Νοσοκομείο Μεταξά, με τα εγκαίνια να γίνονται παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

«Η Ελλάδα απέδειξε  την περίοδο της πανδημίας ότι μπορεί να συγκριθεί με τα πιο πλούσια και καλά συστήματα υγείας. Το δικό μας σύστημα υγείας στάθηκε όρθιο και αυτό μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε πιο γρήγορα τις αλλαγές τις οποίες απαιτούνται», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης μιλώντας για τη σημαντική αυτή δωρεά τόνισε:
«Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας το νοσοκομείο αναβαθμίζεται και είναι το πρώτο νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), το οποίο πλέον έχει τη δυνατότητα μέσα από το κύκλοτρο να δημιουργήσει μια νέα εποχή της θεραπείας.

Με την απόκτηση του πρωτοποριακού αυτού μηχανήματος το νοσοκομείο θα είναι σε θέση να παράγει αυτόνομα το απαραίτητο για τη διεξαγωγή εξετάσεων ΡΕΤ ραδιοφάρμακο FDG, μέσα σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες ακτινοπροστασίας και με αυτόν τον τρόπο, θα καλυφθούν πλήρως εκ των έσω οι ανάγκες του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, χωρίς καθυστερήσεις για τους ασθενείς και χωρίς εξαρτήσεις από εξωτερικούς προμηθευτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος