Στο Μαξίμου τη Δευτέρα ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα (30 Μαΐου) στις 9:15 με τον υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Φαλίχ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσκεψης της πολυπληθούς σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, 8 υφυπουργούς και αξιωματούχους υπουργείων, ξεκίνησε από τη Σαντορίνη, κατόπιν επιθυμίας τους να επισκεφθούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας για τη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας.

Η πολυπληθής σαουδαραβική αποστολή έφθασε με ειδικές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης λίγα λεπτά μετά τις 12:30, όπου τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης και Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής και ο δήμαρχος του νησιού Αντώνης Σιγάλας.

Τη δεύτερη ημέρα, Δευτέρα 30 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Intercontinental ολοήμερο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο διοργανώνει η Enterprise Greece, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν οι προοπτικές συνεργασίας στους εξής βασικούς τομείς: α) Τουρισμό, β) Ενέργεια/ Κατασκευές / Υποδομές, γ) Καινοτομία και δ) Αγροτοδιατροφή. Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και επιχειρηματίες και των δύο πλευρών. Από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από 100 και πλέον εταιρίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος