Στο Μαξίμου ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι – Αλ. Τσίπρας: Καταλύτης για την περιοχή η στενή συνεργασία των δύο χωρών (vid)

Για νέα περίοδο στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να παίξει ρόλο καταλύτη στην ευρύτερη περιοχή.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στην Ελλάδα, η επίσκεψή σας εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφού καλωσόρισε τον κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε και εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην χώρα.

Από την πλευρά του, ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εκτίμησε ότι η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για τη συνεργασία όλης της περιοχής.

«Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να συναντηθούμε», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και πρόσθεσε πως από τότε που ξεκινά η αρχαία ιστορία και ο πολιτισμός, οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις ήταν πάντα ισχυρές.

Ανέφερε επίσης ότι οι θέσεις της Ελλάδας ήταν πάντα θετικές απέναντι στη χώρα του, κατανοώντας την πραγματικότητα που υπήρχε στην Αίγυπτο.

«Έχετε μεταφέρει με όλη την ειλικρίνεια την αιγυπτιακή φωνή στους ευρωπαίους φίλους μας», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου.

Σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είπε ότι «περιμένουν πολλοί από εμάς» και έκανε αναφορά στην ανάγκη για σταθερότητα στη Μ. Ανατολή.

Νωρίτερα, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος