Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται δύο πλοία με 4.487 πρόσφυγες-μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη, 4.487 πρόσφυγες-μετανάστες.

Στις 15:30 περίπου, στην πύλη Ε-1, αναμένεται να προσδέσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.487 άτομα, ενώ στις 22:00 αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» με 2.000 ανθρώπους.

Εξάλλου, το καταμαράν «Tera Jet» αναχώρησε στις 11 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Μυτιλήνη προκειμένου και αυτό να παραλάβει πρόσφυγες με προορισμό τον Πειραιά.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, 235 πρόσφυγες διεσώθησαν σε πέντε περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λήμνου, Χίου και Σάμου.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Αθανασόπουλο, επισκέφτηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Νήσος Μύκονος» και «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο υπουργός παρακολούθησε την αποβίβαση περίπου 2.500 περίπου προσφύγων από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από αυτούς και να ξεναγηθεί στη συνέχεια μέσα στο πλοίο, επιβλέποντας τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν.

Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Α’ Λιμενικό Τμήμα, ευχαρίστησε το διοικητή και τα στελέχη του εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και της κυβέρνησης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν σε μια δύσκολη περίοδο.

Επεσήμανε την αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία του, κάτι που δεν θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και το φιλότιμο των στελεχών του.

Ο κ. Ζώης τούς παρότρυνε να συνεχίσουν σε αυτό τον ρυθμό λέγοντας: «H Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος που έχει δυνατότητες, που ξέρει να υποδέχεται κόσμο όπως και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και αυτό οφείλεται σε εσάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος