Ποινική δίωξη για κακουργήματα κατά συρροή & πλημμελήματα στο δράστη της Νέας Ερυθραίας

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας άσκησε ο εισαγγελέαςσε βάρος του άντρα που σκότωσε έναν εργαζόμενο εταιρείας φυσικού αερίου και τραυμάτισε άλλον έναν. Ο κατηγορούμενους παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης πυροβόλησε πέντε φορές δύο τεχνικούς που έκαναν εργασίες φυσικού αερίου και διέμεναν στη γειτονιά. Γείτονες αναφέρουν ότι και το προηγούμενο βράδυ πυροβολούσε από μπαλκόνι του σπιτιού του, όπου βρεθήκαν όπλα και σπαθιά.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου, πήρε όπλο, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε στο σημείο που δύο άντρες εκτελούσαν εργασίες για εγκατάσταση φυσικού αερίου. Πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τουλάχιστον πέντε φορές, σκοτώνοντας τον σαραντατριάχρονο υπάλληλο και τραυματίζοντας τον μηχανολόγο.

Σε έξαλλη κατάσταση άρχισε απρόκλητα να πυροβολεί. Ο 43χρονος που δέχτηκε σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ αλλά ήταν ήδη αργά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Η μητέρα του σαραντατριάχρονου τραυματία, που άκουσε τους πυροβολισμούς, ήταν η πρώτη που έφτασε στο σημείο του εγκλήματος. Όπως δήλωσε: «Έτρεξα ξυπόλητη και έφευγε αυτός, του λέω γιατί μου σκότωσες το παιδί μου, είπε καλά τους έκανα».

Ο δράστης επέστρεψε σπίτι του και ανέβηκε στην ταράτσα όπου τον συνέλαβαν οι άντρες της Άμεσης Δράσης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου 

Σχετικές ειδήσεις

Δολοφονία στη Νέα Ερυθραία – Όπλα και σπαθιά στο σπίτι του δράστη (video)

Ερυθραία: Φόνος εν ψυχρώ εργαζομένου εταιρείας φυσικού αερίου — Τον σκότωσε ντυμένος «τζουντόκα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος