Στο δρόμο οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αντιδρούν επιστήμονες, δικηγόροι, έμποροι, οδηγοί ταξί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων. Στην Αθήνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στις κινητοποιήσεις έδωσε το παρόν και ο Στέφανος Κασσελάκης.


Το κέντρο της Αθήνας παρέλυσε από νωρίς το πρωί λόγω των κινητοποιήσεων. Ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, δήλωσε: «αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που πραγματικά θα καταπατά τη φοροδιαφυγή».

Έμποροι και βιοτέχνες θεωρούν πως απειλείται με κλείσιμο το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών: «σε καμία περίπτωση δεν χτυπά τη φοροδιαφυγή αλλά αυτό που κάνει είναι να βάζει έναν κεφαλικό φόρο και οδηγεί στον αφανισμό ένα μεγάλο μέρος της μικρομεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών».

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία των αυτοκινητιστών ταξί σήκωσαν χειρόφρενο από τις 06:00 σήμερα το πρωί και για ένα 24ωρο… Χωρίς ταξί και η Θεσσαλονίκη καθώς συμμετέχουν στην 24ώρη πανελλαδική απεργία που ανακοίνωσε η ΠΟΕΙΑΤΑ ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στο δρόμο οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο



Λίγο μετά τις 12:00 εκπρόσωποι του συνδικάτου αυτοκινητιστών ταξί Αττικής συνέχισαν την πορεία τους εδώ από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι και το υπουργείο οικονομικών.

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έχει συγκεκριμένους στόχους που δεν είναι μόνο οι μικρομεσαίοι αλλά όλη η κοινωνία και όλοι οι εργαζόμενοι«, τονίζει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Δεκάδες φορείς αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Οδηγοί ταξί, έμποροι, βιοτέχνες και άλλα σωματεία παραβρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της σημερινής πορείας ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο όπως οι ίδιοι αναφέρουν τους αντιμετωπίζει ως φοροδιαφυγέντες. 

Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 11.30 στην Ομόνοια, και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο δρόμο οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επισημαίνει πως: «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να συζητήσουμε από μηδενική βάση, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή εκεί που υπάρχει και να μην χτυπηθούν οι μικροί και οι μεσαίοι δικηγόροι οι οποίοι σήμερα ασφυκτιούν κάτω από αυτό το πλαίσιο μετά από 10 χρόνια μνημόνια».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) δήλωσε πως: «Τα μέτρα είναι και άδικα και πλήττουν ιδιαίτερα την εμπορική τάξη κι ας στάθηκε μπροστά από την αρχή με τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να μπορεί να υπάρχει κανονική πάταξη της φοροδιαφυγής. Με οριζόντια μέτρα δεν πατάσσεται η φοροδιαφυγή».

Στις κινητοποιήσεις μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, οι δικηγόροι, ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών, το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδας, το επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών και ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών.

Eπιμέλεια: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη, Άντζυ Κούκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος