Στο Δήμο Μεταμόρφωσης το κτήμα Κουτσουμπέλη

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Μεταμόρφωσης θα αποκτήσει το περίπου εννέα στρεμμάτων κτήμα Κουτσουμπέλη, στο κέντρο της πόλης, που περιέχει δύο κτίσματα και οι ιστορικές ρίζες του φτάνουν στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ο χώρος θα αξιοποιηθεί και μετά την αναγκαία αναμόρφωσή του, στόχος είναι η ανάδειξή του στην «καρδιά» της Μεταμόρφωσης, ώστε να αποτελέσει ένα Πολιτιστικό Κέντρο. Η αγορά του θα κοστίσει 2.745.000 ευρώ και θα εξοφληθεί σε τέσσερις δόσεις μέχρι το 2024.

Στο Δήμο Μεταμόρφωσης το κτήμα ΚουτσουμπέληΟ Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ερωτώμενος για την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, της αγοράς του Κτήματος Κουτσουμπέλη, δήλωσε: «Με την υπερψήφιση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της αγοράς του Κτήματος Κουτσουμπέλη ολοκληρώθηκε μια δύσκολη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και πλέον προχωρούμε στα συμβόλαια.

Και μάλιστα με 905.000 ευρώ εξοικονόμηση για την πόλη μας. Μια εξέλιξη-σταθμό καθώς η Μεταμόρφωση προβαίνει στην πιο σημαντική ίσως αγορά της ιστορίας της. Ενός κτήματος εννέα (9) στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης μας, με ένα ξεχωριστό μνημείο.

Μια αγορά που αποτελεί μια ακόμη δέσμευση της νυν δημοτικής αρχής που γίνεται πραγματικότητα. Με τον σωστό τρόπο και το σωστό τίμημα, όπως από την αρχή είχαμε δεσμευθεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος