Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ο Δ. Κουφοντίνας για το ζήτημα της μεταγωγής

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) Δημήτρης Κουφοντίνας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων, που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια φυλάκισης.

Ο πολυϊσοβίτης της 17Ν μιλά για παραβίαση των διατάξεων του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ και υποστηρίζει πως αρμόδια να αποφανθούν για το θέμα της μεταγωγής του είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Ο Δ. Κουφοντίνας μετά της συμπλήρωση πάντως 19 ετών στη φυλακή, έκανε χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος και κατέθεσε στη διοίκηση των φυλακών αίτημα για υφ’ όρων απόλυση που θα συζητηθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Η αίτηση η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και ορίζει συνηγόρους υπεράσπισής του, την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Δημήτρη Σαραφιανό, υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και της Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Όπως υποστηρίζει στην αίτησή του, παραβιάζονται τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουφοντίνα αρμόδιο για την επίλυση του εν λόγω θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας που καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, είχε κατέλθει σε πολυήμερη απεργία πείνας όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου αποφάσισε να μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος