Στις αρχές του 2016 η παράδοση της γέφυρας Τσακώνας-Συντομότερη και ασφαλέστερη η διαδρομή μέχρι την Καλαμάτα (vid)

Τις πρώτες ημέρες του καινούριου χρόνου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα Τσακώνας, καθώς και το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια-Τσακώνα. Το ίδιο διάστημα θα αρχίσουν και πάλι τα έργα στον αυτοκινητόδρομο μέχρι τη Σπάρτη.

Η γέφυρα της Τσακώνας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, η οποία θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα μέσα Ιανουαρίου, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τοξωτή γέφυρα της χώρας -μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου και συνδέει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου που βούλιαξε από τις κατολισθήσεις του 2003. Χρειάστηκαν μελέτες επί μελετών και ξοδεύτηκαν και 131 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί αυτή η κατασκευή.

Η γέφυρα έχει μήκος 390 μ. και αποτελείται από δύο «ανοίγματα», 90μ. και 300μ. Το πρώτο στηρίζεται στο έδαφος περίπου όπως οι «κλασικές» γέφυρες. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο το οδόστρωμα είναι «κρεμασμένο» από δύο ατσάλινα τόξα που γεφυρώνουν το σημείο που γκρεμίστηκε.

Τον Ιανουάριο ξεκινούν εκ νέου τα έργα και στην επέκταση του αυτοκινητόδρομου μέχρι τη Σπάρτη με προοπτική να τελειώσουν μέχρι τον Απρίλιο.
Στο τέλος του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η περιμετρική της Καλαμάτας.
Τα διόδια του αυτοκινητόδρομου μειώνονται συνολικά κατά 10 λεπτά από τη νέα χρόνια. Μειώσεις από 20 έως 30 λεπτά προβλέπονται και στις διελεύσεις από τους άλλους αυτοκινητόδρομους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος