Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η διαδικασία προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες και η προθεσμία υποβολής των φακέλων ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας . Θα διαρκέσει 45 ημέρες, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης που ήταν σε διαβούλευση από τις 15 Απριλίου, οι άδειες που θα δημοπρατηθούν είναι τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition. Η τιμή εκκίνησης για κάθε δημοπρατούμενη άδεια έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Στη συνέντευξη  ο υπουργός  δεν απέκλεισε  τη πιθανότητα να αυξηθεί  ο αριθμός των αδειών.  «Είναι σαφές ότι δικαιούνται και θα ξέρουν οι συμμετέχοντες ποιο θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο, για τον αριθμό των αδειών. Διάφορες πλευρές εγείρουν ζήτημα για τις 4 άδειες. Είπα ότι η συζήτηση θα λήξει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Θα έχουν γνώση οι συμμετέχοντες. Μπορεί να αυξηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το ανταγωνιστικό περιβάλλον θα είναι γνωστό. Η αδειοδότηση γίνεται μέσα σε συνθήκες πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας.

Ο κ Παππάς επιβεβαίωσε την πρόταση του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (Κανάλι “Ε”) για 35 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που θα προκηρυχθούν. «Εμείς δεν θέσαμε μια πολύ υψηλή τιμή εκκίνησης. Σε κάθε περίπτωση δεν απαγορεύεται να πάει η τιμή στα 35 εκατομμύρια. Καλοδεχούμενο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα υπάρχει επίσης και η τμηματική καταβολή του τιμήματος: μπορούμε να την συζητήσουμε σε 2 ή 3 έτη. Πάντως η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι ακριβώς όπως υποσχεθήκαμε τον Ιούλιο» επεσήμανε.

Για τις άδειες των περιφερειακών καναλιών είπε πως θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες εθνικής εμβέλειας. Διαμήνυσε, πάντως, αναφορικά με την Digea, πως η πρόσβαση ακριτικών περιοχών στο σήμα, είναι ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη.

Για την προδικαστική προσφυγή του Mega, τόνισε πως «ο καθένας μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντα της εταιρείας του…Εμείς είμαστε συνεπείς και συμβατοί με ότι λέει ο νόμος, η αποφασιστικότητα και η πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης, σε ότι έχει δεσμευθεί, είναι δεδομένη».

Τέλος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι  στο νέο τηλεοπτικό τοπίο  δεν θα πρέπει να ανησυχούν  καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται όροι -αριθμός και κριτήρια- για να είναι βιώσιμα τα τηλεοπτικά σχήματα και να ανταποκρίνονται και στις θέσεις εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος