Στήριξη της ΚΕΔΕ στον εκλεγμένο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Array

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζει τη στήριξη των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τον εκλεγμένο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον εκλεγμένο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος εξαιτίας μιας εξωφρενικής δικαστικής απόφασης, με σαφή πολιτικά κίνητρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει το αξίωμα του Δημάρχου που με μεγάλη πλειοψηφία κατέκτησε πριν από μόλις δύο χρόνια σε διπλή εκλογική αναμέτρηση, αλλά και να τεθεί εκτός της πολιτικής ζωής της γειτονικής μας χώρας, ερήμην του τουρκικού λαού.

Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του εκλεγμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης δεν συνάδει με μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα. Σε μια δύσκολη για όλη την παγκόσμια κοινότητα περίοδο, η προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών αποτελούν τη μόνη εγγύηση για να ξεπεραστούν οι κρίσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές των κοινωνιών μας.

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελεί γέφυρα αλληλεγγύης και ενίσχυσης της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος