Στην τσιμπίδα της ΕΛ.ΑΣ. ιστοσελίδες και διαχειριστές που υποδείκνυαν αντιεμβολιαστική δράση – Τι οδηγίες έδιναν

Επτά ιστολόγια και σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα που παρακινούσαν πολίτες να παρακάμπτουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, υποδεικνύοντας μάλιστα τον τρόπο ώστε να μην εντοπιστούν, βρήκε σε λίγες ώρες η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μέσα σε λίγες ώρες οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν συνολικά 7 ιστολόγια και προσωπικά προφίλ που προτρέπουν πολίτες να αψηφούν τα μέτρα για τον κορονοϊό προτείνοντας λύσεις για να μην υποστούν τις συνέπειες. Μένει να ταυτοποιήσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη για να σχηματίσουν και την πρώτη δικογραφία.

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές, που θα χαρακτηρίσουν τα αδικήματα προκειμένου η δικογραφία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικοί  έχουν εντοπίσει, μεταξύ άλλων, μία σελίδα στο διαδίκτυο που πουλούσε έντυπα με τα οποία – όπως διαφήμιζε – μπορεί κάποιος που δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο να προσφύγει εναντίον υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η σελίδα αυτή ζητούσε χρήματα για να δώσει στους πολίτες ειδικά έντυπα, τα οποία θα μπορούσε κάποιος να επιδώσει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που ζητούν τα νόμιμα έγγραφα για την είσοδο σε κλειστό χώρο, σε όργανα του κράτους που επιβάλλουν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και σε δασκάλους που δεν επιτρέπουν την είσοδο παιδιών χωρίς τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για τον κορονοϊό.

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη που θα κρίνει ποια είναι τα αδικήματα που προκύπτουν αλλά και εάν υπάρχει απάτη. Δηλαδή, εάν κάποιος έχει αποκομίσει χρήματα πουλώντας τέτοιου είδους έντυπα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία νομική ισχύ και υπόσταση.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Αυτό που αναμένεται να διερευνηθεί σε πρώτη φάση είναι εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής οχτώ σελίδες που διαδίδουν fake news για τα εμβόλια και τα επόμενα 24ωρα θα στείλει τον σχετικό φάκελο στη Δικαιοσύνη.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επίσης ταυτοποιήσει διαχειριστές τέτοιων σελίδων, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος