Στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Πέραμα (video)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα 18χρονος Ρομά, να τραυματιστεί ακόμα ένας και ο τρίτος να διαφεύγει της σύλληψης. Νωρίς το μεσημέρι, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον ανακριτή Πειραιά ο 14χρονος που ήταν στο αμάξι. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι φοβήθηκε και έφυγε. Η συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας της είναι 14 ετών και όχι 15.

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

Συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια, αναμένεται να περιγράψουν εκ νέου τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το αιματηρό περιστατικό και στη συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν για την τύχη τους.

Δια του συνηγόρου τους οι αστυνομικοί εξέφρασαν την λύπη τους για τον θάνατο του συνανθρώπου τους. Ο κ. Αλέξης Κούγιας επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι εναντίον των αστυνομικών προηγήθηκε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και για αυτό είναι κατηγορούμενοι  και οι επιζήσαντες της καταδίωξης.

 Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, κατέθεσαν χθες οι γονείς του 18χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην καταδίωξη.

Η δήλωση συνοδεύτηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια Πειραιά από τους συνηγόρους της οικογένειας του 18χρονου.

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ άτομα στα Μέγαρα, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος