Στην Αθήνα σήμερα η τετραμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου, Κύπρου

Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου και Κύπρου συναντώνται σήμερα στην Αθήνα, στη μία το μεσημέρι σε συνέχεια του τακτικού συντονισμού και των διαβουλεύσεων που είχαν για την εξέταση των προκλήσεων για την περιφερειακή ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία, στη βάση των κοινών αξιών, του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. 

Δύο ώρες νωρίτερα, στις 11:00, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος στις 10:00 θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Νίκος Δένδιας με τους ομολόγους του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Σάμεχ Σούκρι και Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Κόλπο, Σαχέλ, καθώς και το Κυπριακό. Επίσης, θα συζητηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και διεθνείς προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Με το πέρας των εργασιών αναμένεται να κάνουν δηλώσεις περίπου στις 15:30

Όπως είχε τονίσει την προηγούμενη εβδομάδα απο την Κύπρο ο κ.Δένδιας, οι συναντήσεις  αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας, της διασυνδεσιμότητας σε τομείς όπως η ενέργεια και οι μεταφορές, απαραίτητους τομείς για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

Κατ΄ιδίαν συνάντηση Δένδια-Λε Ντριάν 

Της τετραμερούς συνάντησης θα προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών στις 11:00. Οι δύο υπουργοί αναμένεται να εστιάσουν στις άριστες διμερείς σχέσεις όπως αυτές αναβαθμίστηκαν με την υπογραφή της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη μετά τη Διάσκεψη των Παρισίων, στο Κυπριακό, στην περιοχή του Σαχέλ, καθώς και στην ενίσχυση της πολυδιάστατης συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Μετά τη συνάντηση του περίπου στις 12:30, αναμένεται να κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος