Στη θάλασσα για τη δροσιά – «Βούλιαξαν» οι παραλίες (video)

Array

Αδιαχώρητο επικρατεί αυτές τις ώρες στην παραλία του Αλίμου τόσο από κατοίκους της Αττικής όσο και από τουρίστες που προσπαθούν να δροσιστούν και να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα. Ωστόσο, με τέτοιες θερμοκρασίες τα φαινόμενα θερμοπληξίας είναι πολύ συχνά γι’ αυτό όσοι επιλέγουν να πάνε στη θάλασσα τις «επικίνδυνες» ώρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ειδικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καλοκαιρινός καιρός είχαν ως αποτέλεσμα να «πλημμυρίσουν» από κόσμο οι παραλίες της Αττικής. Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει επικίνδυνα, η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι απελπιστική, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Έτσι, από νωρίς το πρωί η παραλία του Άλιμου γέμισε από οικογένειες, ζευγάρια και παρέες που θέλησαν να απολαύσουν την δροσερή θάλασσα και τον ήλιο.

Οι περισσότεροι φαίνεται να έχουν εφοδιαστεί με καπέλα και αντηλιακά προκειμένου να προφυλαχτούν από τις υψηλές αυτές θερμοκρασίες.

Ωστόσο αυτές οι μεσημεριανές ώρες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς παρατηρούνται συχνά φαινόμενα θερμοπληξίας και γι’ αυτό πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας πρέπει να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το περπάτημα και το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο. Ενώ, ακόμη συνίσταται η παραμονή σε σκιερούς και δροσερούς χώρους, μακριά από συνωστισμό. Επίσης, καλό είναι όσοι αποφασίζουν να πάνε στη παραλία αυτές τις ώρες να φοράνε καπέλο, γυαλιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα. Ακόμη, να γίνεται κατανάλωση άφθονου νερού ή χυμών και να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.

Τέλος, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα 23/07 μέχρι και την Δευτέρα 25/07 η μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος