Στη Ρόδο το άρμα μάχης που μεταποιήθηκε σε θηριώδες πυροσβεστικό – Θ. Ρέντζος: Ρίχνει 15.000 λίτρα νερό και αντέχει και σε ναρκοπέδιο

Στο πύρινο μέτωπο της Ρόδου επιχειρεί και άρμα μάχης, ερπυστριοφόρο Leopard το οποίο μεταποιήθηκε στον Ορχομενό και «πατενταρίστηκε» στο Μόναχο, όπως είπε στην ΕΡΤ ο κατασκευαστής του Θόδωρος Ρέντζος, πρόεδρος της Ram Europe.

Το άρμα μάχης που μεταποιήθηκε σε θηριώδες πυροσβεστικό που μπορεί να μεταφέρει 15.000 λίτρα νερό. Πίσω από το λευκό κανόνι και τις δύο δεξαμενές βρίσκεται ειδικός θάλαμος διάσωσης που δέχεται δέκα άτομα. Παρέχεται οξυγόνο και εξασφαλίζεται ασφαλής διάσωση πυρόπληκτων αλλά και παραμονή τους ως και δύο ώρες, όπως είπε ο Θόδωρος Ρέντζος.

Το Jumbo Truck Multi, έχει τη δυνατότητα να μπει μέσα στη φωτιά, γιατί έχει μέταλλα που αντέχουν ακόμα και σε ναρκοπέδιο.

Έχει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξει ζώνη πυρασφαλείας ή να ξερριζώσει δέντρα μπαίνοντας μέσα στη φωτιά και ρίχοντας νερό σε απόσταση 80 μέτρων.

Μπορεί επίσης να επιχειρεί κατά τη διάρκεια της νύχτας γιατί έχει πολλούς προβολείς.

«Ήμασταν και στις πυρκαγιές της Εύβοιας και στις πυρκαγιές της Αττικής και παλαιότερα σε άλλες πυρκαγιές με αποκορύφωμα αυτό που είχε γίνει κάποια στιγμή αν θυμάστε στην Αρχαία Ολυμπία, όταν τελευταία στιγμή έγινε κατάσβεση του μουσείου. Δεν μπορούσε να επιχειρήσει άλλο μέσον γιατί η φωτιά έχει φτάσει σε 15 μέτρα ύψος και επιχειρήσαμε από κοντά και σβήσαμε τη φωτιά με το κανόνι», είπε ο κ. Ρεντζος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, με τον οποίο έχουμε συνεργασία μάς κάλεσε κι εμείς εθελοντικά το φέραμε εδώ, την 9η ημέρα της πυρκαγιάς. Μάς υποστήριξε ο στρατός με άρματοφορέα και το συντονισμό είχαν η Περιφέρεια και η Πυροσβεστική, είπε κλείνοντας ο Θόδωρος Ρέντζος.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος