Εμβολιασμοί: Στην τρίτη φάση η “Ελευθερία” – Στη “μάχη” και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα “Ελευθερία” στη χώρα με στόχο τη διενέργεια σχεδόν 3 εκατ. εμβολιασμών τον Μάιο προκειμένου να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν η ανοσία του γενικού πληθυσμού. Σε πλήρη λειτουργία 15.000 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ στη μάχη κατά του κορονοϊού από σήμερα και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα εμβολιάζονται από τις 15 Μαΐου και κατ’ οίκον οι πολίτες με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Με βαση τη συμφωνία που έχει συναφθεί, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη φαρμακευτική εταιρεία, η Ελλάδα αναμένει 300.000 δόσεις τον Μάιο κι άλλες 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Παράλληλα, από σήμερα αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Εν τω μεταξύ, από τις αρχές της εβδομάδας, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στην ηλικιακή κατηγορία 45-49 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι και χθες είχαν εμβολιαστεί συνολικά 3,2 εκατ. πολίτες, την ίδια ώρα που η Ευρώπη ξεπέρασε τους 150 εκατομμύρια εμβολιασμούς, δηλαδή με την χορήγηση τουλάχιστον της πρώτης δόσης στο 25% του συνολικού πληθυσμού. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ως τον Ιούλιο η επάρκεια θα επιτρέψει να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων.

Παράλληλα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκινά την αξιολόγηση του κινεζικού εμβολίου της Sinovac.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη φαρμακευτική εταιρεία, η Ελλάδα αναμένει 300.000 δόσεις το Μάιο κι άλλες 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ