Στη δίνη της κακοκαιρίας η χώρα – Βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή αργά το απόγευμα

Array

Ακόμα ένα δύσκολο 24ωρο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από τους μετεωρολόγους, με τους κατοίκους και τις αρχές στις «κόκκινες» περιοχές να είναι επί ποδός. Στη Θάσο πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία, στη Χαλκιδική φούσκωσαν χείμαρροι, κάμπινγκ πλημμύρισαν, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα. Στην Αττική για ακόμα μία φορά, δρόμοι έγιναν ποτάμια.

Αττική

Η έντονη βροχόπτωση σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία. Τμήματα της Λεωφόρου Πειραιώς και της Λεωφόρου Αθηνών έκλεισαν μέχρι το απόγευμα και η ταλαιπωρία για τους οδηγούς υπήρξε μεγάλη.

Οι δρόμοι στο Χαϊδάρι μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ πολλές ήταν και οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων σε υπόγεια σπιτιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 1153 κλήσεις δέχθηκε στην επικράτεια η Πυροσβεστική, μέσα σε 4 μέρες. Στην Αττική δέχθηκε συνολικά 300 κλήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά, σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια πολυκατοικιών.

Στο Περιστέρι, η βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, αλλά και στην Πειραιώς τα νερά της βροχής δυσκόλεψαν την κίνηση των οχημάτων. Μάλιστα, ολιγόλεπτη διακοπή σημειώθηκε και στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι την οδό Πέτρου Ράλλη.

Χαλκιδική

Στο μάτι της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Χαλκιδική. Στον Δήμο Σιθωνίας, πλημμύρισε κάμπινγκ με 60 τροχόσπιτα και η Πυροσβεστική κλήθηκε να βοηθήσει τους παραθεριστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα λεγόμενα του κόσμου εκεί, έβρεχε συνέχεια μέχρι το βράδυ στις 23:00. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλημμύρισε το κάμπινγκ. «Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βγουν από τα τροχόσπιτα και πολλοί αναγκάστηκαν και έφυγαν κιόλας, βραδιάτικα», δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ.

Θάσος

Προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην Σκάλα Ποταμιάς Θάσου. Πλημμύρισαν ημιυπόγεια ξενοδοχείων και κατοικιών, ενώ στάχτες και φερτές ύλες από την περιοχή που είχε καεί, κατέληξαν στη θάλασσα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Θάσου κλήθηκε μάλιστα να απεγκλωβίσει από το σπίτι τους δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία ήταν κατάκοιτη.

Εύβοια

Στη Βόρεια Εύβοια, αρχές και κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης ανέφερε πως «είχε γίνει πολύ μεγάλη προετοιμασία. Έχουμε τα περισσότερα μηχανήματα στους οικισμούς με τις καμμένες εκτάσεις».

Οι βροχοπτώσεις κατά την διάρκεια της νύχτας δεν προκάλεσαν προβλήματα στην Β. Εύβοια, χωρίς να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαρία Σταθοπούλου που βρίσκεται στις Ροβιές Ευβοίας, υπήρξε εκεί αλλά και σε άλλα εξι χωριά διακοπή ρεύματος για πάνμω από 3 ώρες, διότι ένα δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, μέχρι αύριο (26/8) το απόγευμα.

Δείτε πού βρέχει τώρα ΕΔΩ

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και πότε επιστρέφει το καλοκαίρι

Σήμερα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο Νικολέτα Ζιακοπούλου είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στην Αττική, συγκεκριμένα στο σταθμό του Χαϊδαρίου όπου έπεσαν πάνω από 40 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε μία ώρα.

Απόψε, πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πέσουν σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, Β. Αιγαίο, Σποράδες αλλά και στην Εύβοια. Η μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή των πολιτών για λίγο ακόμη σε αυτές τις περιοχές.

Αύριο 26 Αυγούστου, το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρξουν πρόσκαιρα ισχυρά φαινόμενα σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπλοννησο, πιθανόν σε Αττική και Κρήτη. Η πολυπόθητη βελτίωση του καιρού θα έρθει από αύριο αργά το απόγευμα, με ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ρεπορτάζ: Τάσος Παντολέων, Κώστας Καντούρης, Μαρία Σταθοπούλου, Ελένη Μπουγά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος