Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

Eπίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο 20 αξιωματικών και υπαξιωματικών, ανδρών και γυναικών, του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας (ΚΕΠΒ) στο Μαυσωλείο  και το ”Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού” αλλά και στην πλούσια “Αρχαιολογική Συλλογή” Διστόμου.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο επιμόρφωσης των στελεχών της Μονάδας σε θέματα που σχετίζονται με την αρχαία αλλά και νεώτερη Ιστορία του τόπου που αναπτύσσεται ο Σχηματισμός και την ευασθητοποίησή τους γύρω από σύγχρονα ζητήματα και προβληματισμούς κοινωνικού χαρακτήρα.

Στα στελέχη του ΚΕΠΒ παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ με το χρονικό της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, ενώ ακολούθως ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου – και εν συνέχεια του Μαυσωλείου, στον ομώνυμο λόφο όπου φυλάσσονται τα οστά των νεκρών.

Ιδιαίτερα ουσιαστικές οι ερωτήσεις τους στους υπεύθυνους του Μουσείου Θυματων και η συζήτηση  για τις συνθήκες τις Σφαγής, τα στρατιωτικά ντοκουμέντα γύρω από αυτήν αλλά και την αξίωση της αποζημίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΠΒ σχεδόν κάθε χρόνο αποδίδει τιμές με αποσπάσματα της και την Διοίκηση της κατά την επέτειο των τραγικών γεγονότων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος