Στέγη για δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για ημεδαπούς ΑμεΑ

Δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης δικαιούχων διεθνούς προστασίας και ημεδαπών ΑμεΑ, περιλαμβάνει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και της Γ.Γ Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Λειτουργία μεικτών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ημεδαπών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας με αναπηρίες, περιλαμβάνει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα αναρτήθηκε η Πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής για την Υποβολή Προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική».

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιος Σταμάτης δήλωσε:

«Η συνέργεια αυτή των δύο Γενικών Γραμματειών με την Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε Ατόμου με Αναπηρία για ανεξάρτητη διαβίωση. Ειδικότερα για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας, αίρονται τα εμπόδια με στόχο την κοινωνική τους ένταξη και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Η δράση αυτή είναι συνεπής προς το στόχο της πρόληψης και αποφυγής της ιδρυματοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία, ο οποίος αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Προτείνοντας και υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις από κοινού, επιλέγουμε και στηρίζουμε έμπρακτα την αποδοχή της διαφορετικότητας στο πλαίσιο των αξιών της αλληλεγγύης και της συμπερίληψης».

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με την ανάρτηση της πρόσκλησης για τη λειτουργία των πρώτων μεικτών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης από την περιφέρεια Αττικής έγινε ακόμα ένα βήμα για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού πλαισίου σε ΑμεΑ που έχουν λάβει το καθεστώς της διεθνούς προστασίας. Οι μικτές Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα δώσουν την απαιτούμενη και απαραίτητη στήριξη σε ευάλωτες περιπτώσεις δικαιούχων διεθνούς προστασίας και έρχονται να δώσουν απάντηση σε ένα ανθρωπιστικό κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος