ΣτΕ: Εγκρίθηκαν οι κατ εξαίρεση προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις κατ’ εξαίρεση προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την προεκλογική περίοδο. Παράλληλα, συνεχίζονται στο ΣτΕ οι καταθέσεις αιτήσεων για νέες προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, η τριμελής επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την κατά εξαίρεση πρόσληψη εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών) και «χρήζει άμεσης προτεραιότητας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενόψει, μάλιστα, των κενών θέσεων που υπάρχουν και οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν από την αποχώρηση για διάφορους λόγους 3.339 μόνιμων εκπαιδευτικών το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Κατόπιν αυτών το ΣτΕ έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη διενέργεια των υπηρεσιακών μεταβολών που ζητούνται», στο εκπαιδευτικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με δεύτερη απόφαση της τριμελούς επιτροπής, κρίθηκε αναγκαία η συνέχιση ολοκλήρωσης των διαδικασιών πρόσληψης ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για τις επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ.

Ακόμη, κατατέθηκαν στο ΣτΕ νέες αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις. Αναλυτικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 7.030 υπαλλήλων για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπισθούν οι επείγουσες και σοβαρές ανάγκες των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, κ.λπ. και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος, ζητεί την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος