Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο – Αντιδρούν στη μετατροπή του για 2η φορά σε νοσοκομείο covid

Στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη (18/1) στο Σισμανόγλειο ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πύλη του νοσοκομείου αντιδρώντας στη «μετατροπή του για δεύτερη φορά σε Ειδικό Νοσοκομείο κορονοϊού, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς επαρκή στελέχωση, επιβάλλοντας υπερεργασία και υπερεφημεύρευση στο προσωπικό». Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στηρίζει και η ΠΟΕΔΗΝ

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στη Βόρεια και Ανατολική Αττική σήμερα δεν υφίσταται Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο για περιστατικά πλην κορονοϊού, σημειώνοντας ότι «στο Σισμανόγλειο σταμάτησε η λειτουργία εξετάσεων, θεραπειών, χειρουργικών επεμβάσεων γενικών περιστατικών», ενώ αναβάλλονται τα προγραμματισμένα – εδώ και μήνες- ραντεβού θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αυτών. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει δε ότι στο εν λόγω νοσοκομείο «αναπτύχθηκαν 290 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού σε 7 κλινικές με μόνο 26 παθολόγους και πνευμονολόγους στο σύνολο. Εξαιτίας αυτού για ασθενείς με κορονοϊό εφημερεύουν και τους παρακολουθούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (χειρουργοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κλπ). Επίσης, υπάρχουν δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια για 30 – 40 ασθενείς με κορονοϊό μεταξύ αυτών και διασωληνωμένων.
Και υπογραμμίζει: «Η ΜΕΘ 18 κλινών είναι πάντα γεμάτη με αρκετούς ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε απλές κλινικές και διερωτάται: «Μετά αναρωτιούνται για την υψηλή θνητότητα. Δεν κρύβονται όσο και εάν προσπαθούν οι λόγοι που χάνουμε 90 ασθενείς με κορονοϊό την ημέρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος